Transport funerar international – Repatriere decedati

Funerare Rainbow Dorobantu are in dotare atat pentru inmormantari locale cat si pentru trasnsport funerar internationalrepatriere decedati 4 autospeciale funerare astfel incat transportul persoanei trecute in nefiinta se efectueaza in cele mai exigente conditii atat din punct de vedere legal cat si igienic, sanitar si estetic pentru o ceremonie funerara. Funerare Rainbow Dorobantu va sta la dispozitie si cu 2 microbuze pentru transport persoane.

Funerare Rainbow Dorobantu repatrieaza persoanele decedate atat din Europa cat si din statele non UE.

Funerare Rainbow Dorobantu va ofera varianta cea mai convenabila repatrierii persoanei decedate, nu intotdeauna varianta cea mai ieftina este si cea mai rapida sau invers .

Funerare Rainbow Dorobantu executa transport funerar international cu autoturisme funerare acreditate. In nici un caz transportul unei persoane decedate nu se poate efectua cu alte masini decat cele omologate in baza legislatiei legale in vigoare.

Repatrierea persoanei decedate se face in prealabil in baza unui contract semnat de ambele parti, nu se poate ca o firma care presteaza serviciul de repatriere sa plece fara un contract semnat cu clauze clare si angajamente: timp de repatriere,sicriu necesar transportului international(lemn+zinc), actele necesare repatrierii. Aceste documente enumerate mai sus sunt aspecte importante pentru o repatriere .

In contract trebuie trecute datele de identificare fiscala a societatii precum si reprezentatul legal al acesteia.

Costul unei repatrieri in Romania nu este standard el difera de la caz la caz, pretul fiind influentat de distanta, greutatea decedatului, sicriurile cu care se face repatrierea, actele necesare repatrierii, modul de transport al decedatului terestru sau aerian.

Citeste Mai mult

 

Iată ce trebuie să știți în legătură cu repatrierea decedatului.

 

Câteva aspecte sunt esențiale de știut, mai ales dacă o persoană apropiată ție a decedat într-o altă țară:

În primul rând, trebuie spus faptul că decesul unei persoane trebuie înregistrat la autoritățile locale din țara în care s-a întâmplat tragedia.

El poate fi înregistrat și la ambasada sau consulatul României, însă acest lucru nu este obligatoriu. În cazul în care familia din țară nu știe despre decesul persoanei, aceasta va fi informată de către Ministerul Administrației și Internelor din România, numai în cazul în care autoritățile române din țara respectivă au fost notificate cu privire la întâmplarea nefericită. Este vorba despre consulatul sau ambasada României din țara respectivă. Totodată, înregistrarea decesului la

ambasada sau consulatul României permite eliberarea de către aceste instituţii a unui certificat de deces românesc. Însă, ceea ce trebuie spus este faptul că eliberarea certificatului de deces românesc se poate face numai pe baza certificatului de deces eliberat inițial de autoritățile locale din țara respectivaă și pe baza altor documente prevăzute de legislația română.

În cazul în care înregistrarea decesului nu s-a făcut la ambasadă sau la consulat, atunci certificatul de deces românesc va fi emis în momentul în care sicriul va ajunge în țară, de către autoritățile române, pe baza certificatului de deces străin precum și a altor documente prevăzute de legislația română. Mai apoi, e bine să știți că dacă moartea a avut o cauză violentă, atunci e musai să solicitați intervenția autorităților locale de poliție pentru investigarea cazului. Acest aspect poate întârzia procedura de transport a corpului neînsuflețit în România, însă este absolut necesară.

 

Repatrierea decedaților Europa Italia

 

Societatea noastră efectuează transport internațional pentru repatrierea decedatului din Italia. Acestea se efectuează numai în condițiile prevăzute de legislația italiană și în conformitate cu reglementările internaționale aplicabile. Societatea noastră ține cont și de faptul că România şi Italia sunt semnatare ale Aranjamentului internaţional privind transportul cadavrelor, încheiat la Berlin în 1937, astfel că transportul în România se efectuează în baza actelor emise de autorităţile italiene. Ca urmare, pașaportul mortuar va fi ridicat de la primăria italiană care a înregistrat decesul. Dacă vorbim de transportul în ţară a urnei cu cenușă singurul document necesar este certificatul de deces eliberat de autoritatea italiană legalizat cu apostilă conform Convenției de la Haga privind suprimarea obligativității supralegalizării încheiată la 5 octombrie 1961. Dacă persoana decedată a avut poliță de asigurare de viață, familia va putea beneficia de ajutor financiar din partea companiei de asigurări iar costurile vor fi minime sau chiar zero. În cazul în care familia nu dispune de suma de bani necesară transportului, autorităţile italiene vor proceda la înmormântarea sau incinerarea defunctului, într-un cimitir din Italia, cu suportarea cheltuielilor de către acestea.

 

Repatrierea decedaților Europa Spania.

 

În cazul decesului unui cetăţean român pe teritoriul spaniol firma noastră se va ocupa de toate detaliile legate de eliberare acte și transport. Firma noastră va obține pașaportul mortuar de la consulatul României în Spania, iar sicriul va fi însoțit de certificatul de deces, pașaportul mortuar, autorizaţia de transport și de alte documente prevazute de legislatia Spaniei și a statelor de tranzit. Prețul pentru repatrierea decedaților din Spania se va stabili de la început și se va stipula în contract pentru a se evita eventuale discutii. Acesta diferă în funcție de distanța parcursă și de serviciile oferite. Repatrierea decedaților din Franța.

Dacă persoana decedată în afara țării a beneficiat de poliță de asigurare de viață, cât timp a fost în viață, familia nu trebuie să își facă griji prea multe legate de costurile de repatriere. Firma noastră se va ocupa de toate documentele necesare și va lua legătura cu compania de asigurări pentru a-și recupera banii. Astfel, familia victimei nu va fi nevoită să dea niciun ban pentru aceste servicii.

 

Repatrierea decedaților Europa Belgia

 

Firma noastră se ocupă inclusiv de repatrierea decedatului din Belgia. Asta presupune că specialiștii noștri se vor ocupa atât de actele ce se încadrează în normele Uniunii Europene, cât și de transportul în condițiile impuse de legislația țării, în cazul acesta Belgia, de unde este luată persoana neînsuflețită, având mașini omologate. De asemenea, la cerere, se poate opta și pentru varianta transportului aerian, iar firma noastra va prelua sicriul de pe aeroport.

 

Repatrierea decedaților Europa Anglia

 

Și în Anglia, ca și în celelalte state membre ale Uniunii Europene se procedează la fel în privința repatrierii corpurilor neînsuflețite. Pentru ca totul să decurgă mai rapid și mai ușor, firma noastră se va ocupa de toate cele necesare pentru ca sicriul cu corpul neînsuflețit să ajungă în România în cele mai bune condiții. Și în acest caz, prețul final va depinde de distanța parcursă și de mijlocul de transport folosit pentru care s-a optat la semnarea contractului.

 

Repatrierea decedaților Europa Germania

 

Dacă persoana decedată în afara țării a beneficiat de poliță de asigurare de viață, cât timp a fost în viață, familia nu trebuie să își facă griji prea multe legate de costurile de repatriere. Firma noastră se va ocupa de toate acetele necesare repatrierii corpului neînsuflețit din orice localitate din Germania în România. Transportul persoanei decedate se face în condițiile de păstrare și igienă prevăzute de normele europene în vigoare, respectiv în sicriu de zinc sigilat și sicriu de lemn.

 

Bine de știut!

 

În conformitate cu prevederile Codului Muncii, un muncitor român care moare în străinătate într-un accident de muncă sau ca urmare a unei boli profesionale are dreptul la decontarea tuturor cheltuielilor de transport pentru repatriere care vor fi suportate de către angajator. Aşadar, firma angajatoare este obligată să asigure financiar repatrierea trupului, indiferent dacă această situație este prevăzută sau nu în contractul de muncă sau dacă este asigurată sau nu pentru astfel de evenimente.

ADRESA:

D, Bulevardul Uverturii 126, București 060274

TELEFON:

0753 304 050

SOCIALIZARE:
GOOGLE+ LOCAL:

reviews rainbow dorobantu

Imbalsamarea – obligatorie sau nu?

Imbalsamarea reprezinta...

Proceduri legale in cazul unui deces la spital

Evenimente neasteptate...

Incinerarea, o solutie pentru cimitirele pline

Practica incinerarii nu...

Proceduri legale – deces la domiciliu

Fiecare dintre noi este...

Alegerea unei firme de servicii funerare

Decesul unei persoane apropiate este...

Copyright 2012 - 2016 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

Regulament concurs publicitar

Metode de plată în magazin:
metode de plata rainbow dorobantu