Practica incinerarii nu este prea raspandita si totusi, agentiile ce ofera  servicii funerare ofera aceasta posibilitate persoanelor decedate.

urna cenusa incinerare    In ziua incinerarii, corpul neinsufletit, insotit de rude si prieteni, e transportat in vederea procesului de incinerare. Transportul funerar intra pe teritoriul crematoriului in primele ore ale diminetii, iar pe la patru-cinci dupa amiaza urna cu cenusa e livrata la destinatie, deci dupa cum se poate observa procedura in sine nu dureaza foarte mult. De altfel, acest ritual poate fi efectuat si in absenta rudelor decedatului, cu prezentarea unei procuri. Pentru pregatirea actelor necesare e nevoie de o perioada cuprinsa intre o zi si o saptamana. Acest lucru depinde de motivul decesului. Daca e vorba de moarte fireasca adica omul a fost bolnav sau batran e nevoie de un certificat de la medic si pregatirea dureaza o zi. Dar daca persoana a decedat intr-un accident rutier ori in circumstante suspecte, se asteapta permisiunea Procuraturii, atunci cand sunt incheiate procedurile penale. In cazul inhumarii, procurorii mai pot reveni la cercetarea trupului, dar dupa incinerare acest lucru este, evident, imposibil.

Acest ritual nu tine de o anumita religie. Mai curand e vorba de o stare de spirit a persoanelor in cauza. Este posibil ca cel care a trecut in nefiinta sa isi fi specificat dorinta de a fi incinerat in cazul in care se va intampla un accident neprevazut sau aceasta a fost alegerea rudelor, care doresc sa emigreze si sa ia cu sine cenusa celui drag.

Procesul de incinerare dureaza cateva ore. Clientul primeste toata informatia despre proces si documentele pe care trebuie sa le pregateasca. Apoi acestea sunt traduse la notar in limba tarii respective, daca situata o cere, decesul survenind peste hotare. E nevoie de certificatul de deces si de cel sanitar, care demonstreaza ca decedatul nu a fost bolnav de diverse afectiuni sau infectii periculoase. Urna mortuara este sigilata la crematoriu, iar impreuna cu ea se elibereaza si un act in care este mentionata data si locul unde persoana a fost incinerata.

Serviciile de incinerare nu reprezinta costuri masive si de aceea in multe dintre cazuri reprezinta chiar prima varianta pe care familia o ia in calcul. In general, in tarifele pe care firmele funerare le solicita  sunt incluse perfectarea tuturor actelor necesare pentru repatriere, cel mai ieftin sicriu pentru transportarea decedatului, costurile de transport, incinerarea propriu-zisa si urna mortuara.

Biserica Ortodoxa considera ca practica incinerarii este un pacat. Aceasta sustine ca omul trebuie sa fie inmormantat cu toate organele sale, asa cum l-a dat Dumnezeu. O solutie ar putea fi cavourile de familie, fiind firesc ca osemintele sa se odihneasca in cimitirul vesniciei, unde vin rudele, fac pomenirea de ziua mortii. Biserica Catolica, dimpotriva, permite arderea trupului. Biserica Catolica respecta libertatea persoanei si, daca cineva alege sa fie incinerat, atunci se accepta aceasta dorinta, insa nu se propune ca si varianta de catre Biserica.

            Incinerarea este procesul de ardere a trupului inainte de inmormantare. Adeptii ei isi argumenteaza decizia prin faptul ca urnele mortuare ocupa mai putin loc in cimitire si pot fi ingropate in locul unde exista deja un mormant. Este vazuta ca o solutie optima si in cazul transportarii corpului neinsufletit la distante mari. 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADRESA:

D, Bulevardul Uverturii 126, București 060274

TELEFON:
SOCIALIZARE:
GOOGLE+ LOCAL:

reviews rainbow dorobantu

Importanta imbalsamarii decedatului

Imbalsamarea reprezinta un proces care a fost...

Ce este moartea din punct de vedere religios

Conform Bisericii moartea reprezinta un fenomen...

Ajutorul de inmormantare majorat 2018

Ajutorul de inmormantare majorat din nou in anul...

Cat de importanta e slujba de inmormatare la romani

Moartea unuia dintre crestini este, fireste,...

Sărbători pline de lumină!

Sărbătorile nu vin întotdeauna cu o atmosferă...

Copyright 2012 - 2016 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

Metode de plată în magazin:
metode de plata rainbow dorobantu