Oferim servicii funerare non-stop

deplasarea agentilor la domiciliul clientului se face in mod gratuit in cel mai scurt timp posibil de la solicitare 24/24h.

 

SC Funerare Rainbow Dorobantu SRL lider pe piata funerara, avandu-l ca proprietar pe domnul Alexandru Dorobantu si activand in domeniul funerar de peste 15 ani, are ca scop ajutarea familiilor indoliate atat pe plan local, servicii funerare Bucuresti cat si in zonele limitrofe, servicii funerare Ilfov, asigurand un tot necesar ceremoniilor funerare.

 

Funerare Alexandru Dorobantu dispune de:

Experienta necesara acumulata in timp celor mai exigente cerinte in domeniul funerar
Aproximativ 50 modele de sicrie
Personal calificat indreptandu-va spre o ceremonie funerara completa de care aveti nevoie, servicii funerare complete

Ce trebuie să urmărești în momentul în care alegi firma de servicii funerare pentru repatrierea decedatului?

 

Dacă se întâmplă să pierzi pe cineva apropiat care, din păcate, se mai află și în afară țării, e foarte important să analizezi serios ofertele firmelor de servicii funerare, chiar dacă, în acele zile, cu siguranță nu te mai gândești la astfel de detalii. Însă, e foarte important pentru liniștea și, de ce nu, și pentru legalitatea lucrurilor să alegi în cunoștință de cauză.

Astfel, Funerare Rainbow Dorobanţu îți propune câteva aspecte pe care e bine să le urmărești în momentul în care te afli într-o asemenea situație:

-cere sfaturi și propuneri din cât mai multe părți, de la cât mai multe persoane, mai ales de la cele care au trecut prin situații asemănătoare. De asemenea, contactează firme românești din domeniul serviciilor funerare și cere oferte. Nu te panică din cauza timpului. Documentele de repatriere pot fi cerute doar după ce au trecut 24 de ore de la data decesului, așa că ai ceva timp la dispoziție

-în momentul în care alegi firma de servicii funerare, insistă ca în contractul încheiat să fie stipulate toate serviciile necesare unei repatrieri. Spre exemplu, Funerare Rainbow Dorobanţu oferă acest serviciu și chiar include în contract și prețul acestor servicii.

-nu accepta servicii fără un contract scris. Chiar dacă firma respectivă te poate ”ademeni” cu un preț mai mic, nu risca numai pentru câteva sute de lei în minus. Mai ales că, în toate țările europene se primește un ajutor cuprins între 450 / 800 de euro sub formă de ajutor de înmormantare. În cazul în care accepți compromisul de a face repatrierile fără factura, pierzi acest ajutor pe care îl oferă statul.

– transportul persoanei decedate trebui să fie făcut numai cu mașini omologate, iar Funerare Alexandru Dorobanţu are astfel de mașini. Atenție, transportul nu se poate face cu orice mașină mai mare sau care a fost modificată însă nu are autorizație în baza legislației comunității europene și nici nu a fost omologată. Mare atenție, așadar, deoarece neîndeplinirea unei astfel de condiții poate pune probleme serioase, cum ar fi blocarea documentelor de repatriere și întârzierea sosirii în România. Ceea ce , automat înseamnă cheltuieli suplimentare, contactarea unei alte firme, timp pierdut și mai ales stres în plus.

-atenție și la sicriul cumpărat. Deși familia alege sicriul, de cele mai multe ori, discuția legată de acest aspect are loc prin intermediul telefonului, motiv pentru care, ar fi indicat să ceri o poză cu sicriul și, neapărat, în contract să fie clar specificat că este vorba de un sicriu special pentru repatrieri internaționale. Nici într-un caz, acesta nu trebuie să fie schimbat, odată ce trupul neînsuflețit a ajuns în România. Dacă firma respectivă propune acest lucru, înseamnă că sicriul special a mai fost folosit și la alte persoane. Cine face acest lucru vă pune în pericolul transmiterii unor boli, încalcă în mod conștient orice demnitate a persoanei, și nu în ultimul rând încalcă legea oricărui stat și este pasibil de amenzi și de retragerea licenței. Din acest motiv, e imperios necesar să lucrezi cu firme care au autorizație și care îți pun la dispoziție un contract în care sunt specificate toate aspectele. Funerare Rainbow Dorobanţu este o astfel de firmă, și lucrează numai cu materiale omologate în conformitate cu legislația în vigoare.

-verifică cu atenție dacă firma aleasă are toate autorizațiile necesare pentru transportul internațional funerar. Funerare Alexandru Dorobanţu cunoșate toate aceste detalii și beneficiază de toate autorizațiile necesare. În plus, firma include în costul serviciului de repatriere și documentele premergătoare obținerii pașaportului mortuar.

Toate documentele necesare se fac la primăria unde a avut loc decesul, spital, medicină legală, sanepid, poliția mortuară. În cazul în care moartea a fost una suspectă, documentele trebuie făcute inclusiv la Procuratură, consulat sau Ambasada României din țara unde a avut loc decesul.

 

Cum se obţine paşaportul mortuar?

 

Funerare Alexandru Dorobanţu se ocupă de procurarea documentelor necesare repatrierii corpului neînsufleţit al cetăţeanului român.

Pentru eliberarea pașaportului mortuar sunt necesare următoarele documente:

-documentul de identitate românesc al persoanei decedate, în original,

-certificatul de deces eliberat de Registrul Civil din oraşul respectiv, legalizat cu apostilă conform Convenţiei de la Haga

-certificat medical de deces. În cazul în care decesul a avut loc în spital sau dacă moartea a fost una violentă sau a avut loc acasă sau în spații publice e nevoie de o autorizație judecătorească de repatriere a cadavrului.

-actul de îmbălsămare/efectuare a tratamentului antiputrefactiv dat de medicul legist,

-autorizaţiade înhumare dată de judecătorie,

-autorizaţia de transport dată de autorităţile sanitare,

-itinerariul sicriului. După ce firma are toate aceste acte, un reprezentat se va prezenta la ambasada sau consulatul României din țara respectivă și va obține pașaportul mortuar

Transportul funerar internațional, pentru repatrierea decedaților, se efectuează în două moduri: aerian și terestru.

Transportul funerar terestru. Dacă transportul are loc pe cale terestră, repatrierea decedatului se efectuează cu mașini funerare prevăzute cu sisteme de siguranță și protectie, astfel încât persoana decedată să fie transportată în condiții adecvate până la destinația cerută de către membrii familiei. Transportul persoanei decedate se face numai într-un sicriu special, format din sicriu de lemn și sicriu de zinc și într-un container frigorific.Funerare Rainbow Dorobanţu dispune de toate aceste condiții, astfel încât, transportul decedatului să se facă în siguranță și în conformitate cu toate legile în vigoare.

De asemenea, înainte de a transporta sicriul cu corpul defunctului, familia trebuie să aibă următoarele acte:o adeverință de înhumare, certificatul de deces, un pașaport mortuar, un certificat de îmbălsămare(decedatul nu poate fi transportat dintr-o țară în alta dacă nu a fost îmbălsămat), precum și un proces verbal care să ateste faptul că sicriul este sigilat. Funerare Alexandru Dorobanţu se ocupă inclusiv de aceste aspecte, motiv pentru care familia îndurerată nu trebui să-și facă griji suplimentare.

Transportul funerar aerian. Funerare Alexandru Dorobanţu se ocupă inclusiv de transportul funerar aerian. Astfel, deși lucrurile nu sunt foarte diferite de transportul pe cale terestră, firma se va ocupa și de aceste detalii. Aspectele legate de îmbălsămare sunt aceleași, iar actele necesare corespund și ele sută la sută cu cele necesare transportului pe cale terestră. Singurul aspect diferit este faptul că programarea pentru o cursă aeriană trebuie să se facă cu minimum 24 de ore înainte de decolare.

În cazul transportului internațional, containerul frigorific este obligatoriu și este reglementat prin lege, iar Funerare Rainbow Dorobanţu dispune de un astfel de obiect.

În legislație este specificat foarte clar că transportul internațional al cadavrelor umane se face pe baza unui pașaport de transport mortuar, mai ales pentru cadavrele care sunt transportate din țară în străinătate, pașaport care se eliberează de către direcția de sănătate publică din județul unde s-a produs decesul sau exhumarea. E imperios necesar ca transportul internațional al cadavrelor să se facă în sicriu impermeabilizat, închis ermetic, al cărui fund să fie acoperit cu un strat de 5 cm grosime din materii absorbante (rumeguș, turbă sau altele asemenea), îmbibate într-o soluție dezinfectantă. Sicriul se depune într-o ladă din lemn, bine etanșeizată.

Atenție, nu toate firmele de servicii funerare respectă aceste norme, motiv pentru care este foarte important ca atunci când alegi firma aceasta să aibă specificate în contract toate aceste detalii.

Funerare Rainbow Dorobantu este o firma inregistrata la OSIM

Personalul firmei il veti recunoaste dupa ecusonul din piept cu inscrisurile firmei precum numarul de telefon al firmei si numele reprezentantului firmei.

Funerare Rainbow Dorobantu va ofera atat produse funerare cat si servicii funerare complete.

O firma care nu va poate oferi atat produse cat si servicii funerare poate fi o firma capusa,ii puteti recunoaste dupa lipsa experientei in domeniul funerar, evitand unele raspunsuri,ii puteti recunoaste neprezentandu-va un spatiu,magazin unde isi desfasoara activitatea,masinile de transport sunt dube goale ,improvizate, neomologate.

ADRESA:

D, Bulevardul Uverturii 126, București 060274

TELEFON:
SOCIALIZARE:
GOOGLE+ LOCAL:

reviews rainbow dorobantu

Cat de important este sa cunoastem ce inseamna serviciile funerare?

Nu stiu cati dintre voi sunt constienti de ceea...

Lucrurile de care avem nevoie cu adevarat

In viata invatam sa facem cat mai multe lucruri,...

Cand lacrimile nu mai au loc?!

Se intampla deseori sa glijam sa ne petrecem...

Cicatrici ramase in urma unui deces

De cele mai multe ori ajungem sa ne infuriem...

Reabilitarea increderii fata de firmele de pompe funebre

De foarte multe ori ajungem sa ne amagim ca ne...

Copyright 2012 - 2016 Funerare Rainbow Dorobantu Toate drepturile rezervate

Dorobantu Funerare Rainbow este marca inregistrata conform OSIM certificat nr. 136802

Termeni si conditii

GDPR

ANPC

Metode de plată în magazin:
metode de plata rainbow dorobantu

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?